11 Aralık 2011 Pazar

(Ş)ehr-i İstanbul


        Bir sigarayı kaç dakikada içersiniz ?
Benim bir dal sigarayı içmem sadece 4-5 dakika sürüyor. Hele de hava soğuksa ve açık havada içiyorsam ortalama 2-3 dakika.
        Peki bu süre boyunca kaç kişi sizden sigara isteyebilir ?
Nice'den Paris'e geçerken uçağı kaçırdım (kaçırdığına sevinen tek insan benimdir sanırım). Aynı gün içinde Paris'e giden başka uçak olmadığı için trene binme fikri çok parlak bir fikir olarak gelmişti aklıma. Interrail planları yaparken bir trenin ortalama ne kadar olduğuna dair az çok bir fikrim vardı; o yüzden ne kadar pahalı olabilirdi ki ! Nice tren istasyonuna vardığımda bu fikrin pek de parlak bir fikir olmadığını trenin fiyatını öğrenince anladım. Bir buçuk saatlik uçak yolculuğu için ödediğim ücret 65 Euro'ydu. Oysa 6 saatlik Nice - Paris treni için 120 Euro ödeyince üzerine bir bardak soğuk su içmek çok daha kolaydı. İstasyonun önünde tren saatimi beklemeye koyulduğumda bir sigara yaktım. Dedim ya; hava soğukken bir dal sigarayı ortalama 2-3 dakikada içebiliyorum. Ve bu 2-3 dakika içinde tam 8 kişi bana "sigaran varmı" diye sordu! Evet Fransa'da sigara pahalıydı (Winston Light 5.70 Euro), ama kardeşim bu kadar da olmaz ki !!

        Nice tren istasyonunda beklerken farkettim ki; sadece güzel ülkemin istasyonlarında değil, dünyanın tüm istasyonlarında aynı hüzün, aynı ayrılık havası hakimdi. Tren istasyonları şehirlerin, ülkelerin hüzün kapılarıydı.

        Bugün 17.00 itibariyle güzel şehrim İstanbul'a geri döndüm. Şimdi şehr-i İstanbul'a kapılma vakti. Uzaklarda olmak güzel; ama çok çok çoook özlemek kötü...

        En dip not: Rüzgarı önüme katıp gidesim var bilinmeyene !

5 yorum:

  1. hoş geldin ülkene. ben de istanbulu çok özledim.

    YanıtlaSil
  2. o zaman sana "hugo" filmini öneririm; hazır sinemalarda iken üç boyutlu da izleyebilirsin, hikaye paris tren istasyonunda geçiyor 1930'lu yıllar...

    YanıtlaSil