22 Aralık 2011 Perşembe

(V)ooDoo DoLL



        Herkesin az çok bir kulak aşinalığı vardır bu VooDoo büyüsü olayına, VooDoo bebeklerine. Bezden yapılan, gözleri genelde düğme olan ve sağına soluna hatta istediğiniz her yerine iğne batırılabilen bebeklerdir bunlar. Genel inanışa göre bu yarı sempatik yarı korkunç bebeklere her batırdığınız iğne, nefret ettiğiniz bir insanın canının yanmasına neden olur. Mesela VooDoo bebeğinizin koluna iğne batırırsanız, o insanın kolu ağrımaya başlar, bacağına batırırsanız bacağı ... Son nokta kalbidir! Eğer VooDoo bebeğinizin kalbine iğneyi batırırsanız, nefret ettiğiniz insan ölür!!
      
        Vay anasını dedirtecek bu olay, VooDoo hakkında az çok bilgisi olan insanlar için aynen bu anlattığım bilgilerden ibarettir. Oysa gerçekler bunlar değildir...

        VooDoo; Afrika'da hala geçerli olan dinlerden biridir. Afrika kıtasında yaşayan kabilelerin bir kısmı hala bu dine inanmakta ve dinin adetlerini yerine getirmektedirler. Bu kabilelerde her yeni doğan çocuğun bir VooDoo bebeği yapılır. Din liderleri toplanır, hazırlanmış olan VooDoo bebeğine dualar okur, bir nevi VooDoo büyüsü yaparlar. Bu hazırlanan bebek yeni doğan çocuğun VooDoo bebeği olur ve ömrünün sonuna kadar onun yanında kalır.

        Yepyeni VooDoo bebeğine kavuşan çocuğumuz ömrü boyunca başına gelebilecek her türlü sorunda VooDoo bebeğine başvurabilecektir. Mesela; kolunda her hangi bir ağrı ya da sorun olduğunda VooDoo bebeğine batıracağı iğnelerle kolundaki sorunu düzeltebilecektir. Yani kısacası VooDoo bebeği onun koruyucu meleği olacaktır.

        Farz-ı misal bizim çocuğun VooDoo bebeği bir başkasının eline geçti. İşte o zaman boku yedi! Bebeği kaptırdığı kişi kötü kalpli biriyse ve bizim ufaklığın canını yakmak istiyorsa, tahtalıköye gitmenin zamanı yaklaşmış demektir. Bebeği çalan kişi tek hamlede; iğneyi VooDoo bebeğinin kalbine saplayarak, bebeğin sahibini yani bizim veledi öldürebilir.

        Eğer bizim çocuk VooDoo bebeğini kimseye kaptırmadan hayatını yaşar ve sonuna gelirse, yani ölürse, dini liderler cenaze töreninde tekrar toplanır, ölen çocuğumuzun VooDoo bebeğine dualar okur, büyüler yapar ve sonra bebeği yakarlar. Böylece bir VooDoo bebeğinin daha sonuna gelinmiş olur.

        Afrika'daki VooDoo dinine inanan kabilelerin tek amacı; ruhu bedende taşımak yerine bir bebeğin içine hapsetme ve istenildiği zaman müdahale edebilme düşüncesidir.

        VooDoo o kadar ilgimi çeken bir inanış ki; odamda peluş oyuncakları, duvarımda fotoğrafları, anahtarlıkları, bilgisayarımda duvar kağıtları ve hepsinden öte yaptırdığım ilk dövme ile kolumda taşıdığım ve en sevdiğim dövmem oldu (bakınız yandaki fotoğraf).

        Ben kendi VooDoo bebeğimi kendi kolumda taşıyorum; ta ki ölene kadar!

6 yorum:

  1. Bebeğini ele geçirip, gömleğini alma dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. ne dövmesi yaptırsam diye tırım tırım düşünürken aklımı çelecek bir durum bu ama, ilk dövmeme karar verdim zaten :)) az kaldı az... güzel yazıydı :)

    YanıtlaSil
  3. @haplo: Voodoo iyidir, Voodoo candır :) eğer ilgini çektiyse dövme olarak da şiddetle tavsiye edebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. ciddi kafamda dönüp duruyor nereme ne dövmesi yaptırsam diye bir süredir. :D

    YanıtlaSil
  5. Eğer bu ilk olucaksa etraflıca oturup düşünmek mantıklı. Sonuçta senin için anlamı olan ve vucudunda taşımaktan keyif alacağın bişe olması lazım :) Zaten ilk dövmeyi yaptırdıktan sonra devamı arka arkaya geliyor :D O yüzden acele etme iyice düşün karar ver ;)

    YanıtlaSil