14 Ocak 2011 Cuma

(D)engesizlik

        O'ndan ayrıldıktan sonraki süreç boyunca hayatımın çok dengeli bir şekilde ilerlediğini söyleyemeyeceğim. En azından belli bir süre boyunca çok fazla dengesizliklerim oldu. Birinden ayrıldıktan sonra onu unutmak için yapılacak en kötü yollardan biriydi benim seçtiğim yol; "Başka bedenlerle onu unutmaya çalışmak". Şuan bile düşündüğümde iğrenç gelen bu yol, o an sanki tek çaremmiş gibi gözüküyordu gözüme. Oysaki başka insanlarla yattıkça O'nu aklımdan daha kolay çıkarabileceğim yalanından başka birşey değildi bu. Her yeni bedende O'nu hatırlıyordum, ama her yeni bedende O'ndan biraz daha uzaklaştığımı düşünüyordum. Eğer başarılı olabilseydim, şuan anlatacağım olay hiç başıma gelmemiş olurdu...
        Yine günübirlik ilişkilerimden birinde, bi çocukla tanıştım. O'nun amacı muhabbet etmekti, benim amacım belliydi; "duygusuz seks". Tanışmamızdan bir gün sonra bize geldiğinde de amacım hala aynıydı. Kısa bir muhabbetten sonra malum durumlar gerçekleşti aramızda. "Bu sefer tamamen farklıydı, O hiç aklıma gelmedi" diye düşünürken yeniden yanıldığımı seks sonrası yaptığımız muhabbette anladım.
        İkimiz de yatağa uzanmış sigara eşliğinde muhabbet etmeye başlamıştık. Konuşurken mutluydum, çünkü beni çok tanımayan biri vardı karşımda ve merakından sorduğu sorular hoşuma gitmişti. Konu konuyu açarken nerden geldiğimizi anlamadığım bir şekilde konuyu eski sevgilime getirmiştim. Bir an kendimi O'nu anlatırken buldum. Yanımda yatan çocuğun surat ifadesi, ben anlattıkça değişmeye başladı. Beni pür dikkat dinliyordu. Konuyu fazla uzatmamam gerektiğini anlayıp sigaramdan bir nefes daha çekerek ara verdim konuşmaya. O'nun suskunluğu işte o zaman bozuldu: "Anlattığın kişinin adı A... mı?" dediğinde tüm kanımın çekilip başımdan aşağı kaynar sular boşaldığını hissettim. "Evet" diyebildim, devamında gelişecek konuşmayı merak ederken. Yüzünde yarı zafer galibi yarı yitik bir edayla konuşmasına devam etti, sonra üstünü giyinip çıktı gitti.


        O akşam dünyanın ne kadar küçük olabileceğini bir kez daha anlamıştım. Unutmak için sarıldığım beden, eski sevgilimin benle beraberken yattığı kişi çıkmıştı. Yani kısacası "pişti" olmuştuk. Yaşamaktan hiç haz alınmayan bu durum karşısında tek bir karar verebilmiştim; "günübirlik ilişkiler her zaman eski sevgiliyi unutmaya yaramıyormuş." Tam tersine zaman zaman daha fazla yaralayıcı olabiliyormuş.
        İçimde tamamen yokolup giden bir sevgilinin ardından, o gece son günübirlik ilişkimi yaşamıştım.




1 yorum:

  1. Ne Demiş üstad; "Eski sevgiliyi unutmak için edinilen yeni sevgililer; yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibidir"

    YanıtlaSil